Kohti Nepalia!

Vihdoin ja viimein! Lähtöpäivä!

Helsinki-Vantaalla juuri lähdössä.

Helsinki-Vantaalla juuri lähdössä.

Lähdimme Helsinki-Vantaan lentokentältä Qatar Airwaysin koneella 15.10.2018 klo: 18.10. Täysin ajallaan. Saavuimme Dohan lentokentälle keskiyöllä jossa vietimme 3 tunnin välilaskun ja 3.15 aamuyöstä nousimme jälleen koneeseen kohteena Kathmandu, jonne saavuimme puoli 11 aamulla.

Qatar airways on jo tuttu. On lennetty kyseisen firman koneilla ennenkin. Ei voi muuten muuta kuin kehua. Hyvä palvelu, hyvä ruoka, uusia leffoja ja aikataulut yleensä aina pitävät paikkansa. Muutenhan lentomatkustaminen on meille kummallekin aika raskasta. Pitkään paikallaan istuminen on turhauttavaa ja joka paikkaan rupeaa sattumaan. Minä (Jenna) jostain syystä ahdistun kovin lentokentillä. Eemelikin huomautti tästä minulle; “Sä oot aina todella huonolla tuulella lentokentillä!” En vain tykkää lentokentistä. Eemeli taas kammoaa itse lentämistä. Onpas tässäkin hyvä parivaljakko matkustamiseen.

Kaksi todella väsynyttä Dohan kentällä seuraavaa lentoa odottamassa.

Kaksi todella väsynyttä Dohan kentällä seuraavaa lentoa odottamassa.

Emme kumpikaan osaa oikein nukkua koneessa. Yritämme kyllä aina ja saatammekin nuokkua unen rajan mailla, mutta kunnon unta emme saa. Joten olemme aina tälläisen pitkän matkapäivän jälkeen todella väsyneitä. Väsymystä ei helpottanut kahden tunnin jonotus Kathmandun päädyssä viisumia varten. Jos olet matkustamassa Kahtmanduun, varaudu jonotukseen! Älä luo itsellesi liian tiukkaa aikataulua. Maahantuloilmoitus sinulle ojennetaan jo koneessa, jossa voit sen jo valmiiksi täyttää. Löydät sen kumminkin myös lentokentältä ja voit täyttää siinä. No sitten ne jonot! Ensin jonotettiin tekemään viisumihakemus. Sitten jonotettiin, että voidaan maksaa se viisumi. Ja sen jälkeen jonotettiin, että se viisumi vihdoin lyödään passiin. (P.S. Viisumihakemusjonon voit välttää sillä, että etukäteen omassa kotimaassa täytät netissä ja tulostat hakemuksen mukaasi. Sitä varten tosin tarvitset myös passikuvan.) No sitten senkin jälkeen jonotettiin vielä yhteen turvatarkastukseen. (Toivoisin, että tätä voitaisiin tulevaisuudessa jollain tapaa nopeuttaa..)

Vinkkinä myös,että viisumin voi maksaa monellakin valuutalla. Me nostimme sitä varten usan dollareita, mutta eurotkin olisivat ilmeisesti käyneet. Myös visa-kortti taisi olla mahdollinen maksutapa. Suosittelemme usan dollareiden mukaan ottamista matkaan, koska se on käypää valuuttaa useammissa maissa Aasiassa. Itse otimme 90 päivän viisumin joka maksaa 100 dollaria per naama, mutta viisumeita voi ottaa myös lyhyemmäksi aikaa; 30 päivää on 40 dollaria ja 15 päivää on 25 dollaria.

Eli nopeuttaaksesi omaa viisumin saantiasi Kathmandun kentällä suosittelemme täyttämään viisumihakemuksen etukäteen ja tulostamaan sen mukaan, ottamaan yhden passikuvan sekä tarvitsemasi määrän dollareita mukaan ja täyttämään maahantuloilmoituksen jo koneessa, jolloin voit heti koneesta päästyäsi mennä kassajonoon maksamaan viisumia ennen kuin jonoa rupeaa kerääntymään enemmän.

No piiiitkän jonotuksen jälkeen pääsimme vihdoin ulos terminaalista ja varaamamme kyytikin vielä kiltisti odotti meitä. Hyvä suositus pyytää etukäteen hostelliltasi tai hotelliltasi tai missä ikinä yövytkin kyytiä lentokentältä majoituspaikkaan. Valmiiksi tilattu kyyti ei ole paljoa kalliimpi kuin kentältä hankkitu taksi. Kun pääset ulos kentältä, taksikuskit hyökkäävät kimppuusi. On erittäin mukavaa vain kävellä rivakasti ohi omaa kyytiä kohti. Joten eikun hostellille suihkuun ja etsimään ruokaa!

fbzdfgzn (1 of 1).jpg
P1070548.jpg

Olemme siis nyt viettäneet ensimmäistä päivää Nepalissa. Olemme lähinnä pyörineet kaupungilla ja fiilistelleet kaupunkia. Mitä nyt olemme väsymykseltämme kyenneet. Mutta olemme urheasti pysyneet hereillä koko päivän, eli kaksi vuorokautta putkeen. Istumme nyt hostellimme kattoterassilla auringonlaskun aikaan minä blogia kirjoittaen ja eemeli kuvia läpi käyden. Päivällä kaupunki on todella äänekäs ja vilkas, mutta illan tullen kadut vähän rauhoittuvat. Kaupunki on rosoinen ja likainen, mutta siinä on jotain karun kaunista täältä terassilta katsottuna.

Hostellin kattoterassi.

Hostellin kattoterassi.

Yövyimme muuten ekaa kertaa ikinä hostelli dormissa! Asiasta lisää seuraavassa postauksessa.

Ensimmäinen matkapäivä oli vähän uuvuttava. Monta uuvuttavaa matkapäivää on varmasti vielä edessä!

Seuraavaan kertaan!