Ensimmäinen kokemus hostelli dormista.

Taisin kaverillekin laittaa jo viestiä ekan yön jälkeen, että ihan kuin olisi taas jollain koulun leirillä, kun jaat huoneen seitsemän muun kanssa nukkuen kerrossängyissä.

Eli edullisimmista hostelleista löytyy näitä dormihuone mahdollisuuksia, joissa nukut samassa huoneessa muiden kanssa jaetulla kylppärillä. Meillä oli 8 hengen mix huone, eli huoneessa oli keskenään miehiä sekä naisia. Löytyy todella paljon myös pelkkiä naisten dormihuoneita. (Varmasti yksin matkustaville naisille mukava juttu.)

Tämän näköinen huone meillä oli.

Tämän näköinen huone meillä oli.

Saavuttuamme hostelliin meille osoitettiin kaksi yläpetiä jotka olisivat meidän. Käytössämme oli myös kaksi lukollista kaappia. Ala-aula oli kaikkien vapaassa käytössä sohvineen ja kirjoineen. Ala-aulasta sai myös ilmaiseksi juomavettä. Kattoterassilla oli pari pöytää ja tuolia, jossa syötiin aamupala.

Tämä tuntui olevan pehmeä lasku dormielämään huonetovereiden kohdalla. Juttelimme niitä näitä Chileläisen pariskunnan sekä Ranskalaisen yksin matkaavan miehen kanssa. Ilmoittaessamme ettemme jaksa lähteä porukalla syömään, koska olemme aivan liian väsyneitä matkasta, he hiukkasivat lähtiessään, että pyrkivät olemaan sitten hiljaa kun tulevat takaisin. Nukahdimmekin jo seitsemältä illalta ja kaikki kuusi huonetoveriamme tulivat niin hiljaa huoneeseen ettemme huomanneet juurikaan sitä. Mukavia, ajattelevaisia huonetovereita. Dormissa yöpyminen on ihan leppoisaa.

Meidän vinkit hostelli dormissa yöpymiseen ensimmäisen kokemuksen perusteella:

  1. Otsalamppu tai muu taskulamppu! Pakko olla mukana tai varmasti herätät kaikki muutkin lähtiessäsi aikaisin aamulla tai tullessasi myöhään illalla.

  2. Släpärit, eli varvastossut. Suihkua varten. Harkitse ennen kuin menet suihkuun ilman tohveleita. Hyvin mahdollisesti saat silsan. Oli kyllä sen verran saastainen meidän hostellin kylppärin lattia ettei olis harkinnutkaan menevänsä ilman tossuja.

  3. Lukko/lukkoja. Sitä kaappia varten. Saat arvotavarat lukkojen taakse talteen. Voit myös lukita rinkankin jos siltä tuntuu.

  4. Mummy liner, eli makuulakana. Palaten saastaisuuteen; myös hostellin petivaatteet saattavat olla melko saastaiset. Oma makuulakana antaa mielenrauhan.

  5. Avaa suusi. Kommunikoi. juttele. Kysele. Saatat saada uusia kavereita tai edes uutta juttuseuraa. Ole sosiaalinen.

Oletko itse yöpynyt hostellin dormissa? Onko sinulla meille jotain hyviä vinkkejä? Jaa vinkkisi kanssamme!

Jälleen; seuraavaan kertaan!