Miten säästää rahaa pitkää matkaa varten? TOP 5 säästövinkit

Kysytyin kysymys heti " kauaksi aikaa te lähdette?"- jälkeen on; "mistä teillä on rahaa siihen?"

Suurin osa taitaa ajatella heti, että tälläinen irtiotto vaatii hirveän ison summan rahaa turvaksi. Kyllä ja ei. Kyllähän sitä enemmän tarvitsee kuin pari tonnia tälläistä matkaa varten, mutta reissuun voi lähteä paljon pienemmälläkin summalla, kuin suurin osa kuvittelee.

No itse asiaan; eli miten säästää?

Nimetön suunn.malli.png

Kyllähän me kaikki tiedämme miten rahaa säästetään. No laittamalla säästöön. Yksinkertaista. Mutta eihän se aina ole.

"Palkka tuli, palkka meni." Onkos tuttu lausahdus? Päteekö tämä kenties sinunkin kohdallasi? Käyt töissä, saat palkkasi, maksat siitä vuokran/ vastikkeen, maksat laskut, ostat ruokaa. Tämän kaiken jälkeen käteen jää kuukauden käytettävä summa. Osalla jää enemmän, osalla vähemmän, osalla ei oikeastaan mitään. Oli summan suuruus mikä tahansa, tämä on se summa josta sinä voit säästää.

No miksi käy niin, että todella moni kuitenkin valittaa, ettei ole mistä säästää, vaikka kaikkien pakollisten laskujen jälkeenkin käteen jäisi edelleen monta sataa? Tiedätkös, mekin kuuluimme näihin valittajiin, kunnes päätimme toteuttaa tämän haaveemme ja meidän oli pakko saada säästettyä jostain. Teimme muutoksia kulutuskäyttäytymiseemme ja kummasti sitä vaan olikin jotain mistä säästää.

Joten tässä meidän TOP 5 säästövinkit:

  1. Hanki säästötili, johon voit siirtää rahaa, muttet saa sitä pois sieltä muutoin kun nostamalla tili pankin kautta. Näin et voi siirtää säästöstä rahoja uudestaan käyttöön, kun haluatkin jotain mihin kuluttaa se.

  2. Siirrä säästettävä summa säästötilille heti kun saat palkan. Näin et kerkeä törsäämään sitä mihinkään muuhun turhaan.

  3. Älä tee heräteostoksia. Älä tee mitään muita ostoksia, kuin välttämättömiä. Kahdeskymmenesviides t-paita ei ole välttämätön, etkä pakosti tarvitse kymmentä eri huulipunaa. Mieti tarkkaan tarvitsetko oikeasti sen, mitä haluat ostaa.

  4. Vaihda edullisempaan. Kilpailuta sähkösopimuksesi ja kännykkäliittymäsi. Vaihda pienempään ja halvempaan asuntoon. Kulje julkisilla, pyörällä tai kävellen.

  5. No se iän ikuinen kolikkopurkki! Laita kaikki taskuissa ja laukun pohjalla pyörivät kolikot sinne. Saitko tippiä asiakkaalta? Laita se kolikkopurkkiin. Saitko mummilta joululahjarahaa? Laita se kolikkopurkkiin. Kolikkopurkki toimii! Sinne voi kertyä hiljalleen ihan huomaamattasi mukavakin summa rahaa. Kunhan lupaat itsellesi, ettei kolikkopurkista oteta ikinä rahaa pois, sinne vain laitetaan sitä.

Siinäpä se! Näillä keinoilla me säästimme huomattavan summan, joka mahdollistaa tämän reissun.

Löytyykö itseltäsi hyvää säästövinkkiä?