Paljonko ME säästimme vähintään vuoden kestävälle reppureissulle? Ja kuinka?

Puhutaanpa rahasta!

Kun olemme kertoneet lähtevämme ulkomaille vähintään vuodeksi, niin kaikilla herää kysymys; “Kauanko te olette säästäneet sitä varten?”

- Vuoden. Säästimme yhden vuoden.

Seuraava kysymys on; “Paljonko teillä on säästössä?”

- Me säästimme vuodessa 19 000 euroa. Noin pyöristettynä.

thtfjfxngb (1 of 1).jpg

Vuosi sitten asetimme tavoitteeksemme 20 000 euroa, mutta riittäisi kunhan säästäisimme vähintään 15 000 euroa. Sillä pitäisi pärjätä vähintään puoli vuotta Aasiassa ilman työntekoa, jonka jälkeen aiommekin siirtyä Australiaan working holiday viisumilla töitä tekemään kasvattaaksemme jälleen matkakassaa.

Jos lähdet netistä etsimään tietoa siitä, kuinka paljon pitäisi olla rahaa kasassa pitkälle reissulle, löydät liian monta mielipidettä ja arviota tarvittavasta summasta. Tähän ei ole yksioikoista vastausta. Kyse on ihan omasta elämäntyylistä ja mihin ja miten rahansa käyttää.Lähdetäänpäs avaamaan ihan rehellisesti, että kuinka tämä summa on kerätty:

Vuosi sitten kun päätimme toteuttaa tämän matkan, pyörittelimme pitkään, että kauanko tarvitsemme aikaa tarvittavan matkakassan keräämiseen. Aluksi puhuimme kahdesta vuodesta, mutta pian totesimme ettemme yksinkertaisesti halua odottaa niin pitkään. Joten teimme kunnon säästösuunnitelman, otimme itseämme niskasta kiinni ja elimme vuoden hyvin kitsastellen.

Lähdetään liikenteeseen siitä faktasta, että työksemme teimme parturi-kampaajan ja kokin hommia. Jos et ole jo tietoinen asiasta, niin näissä hommissa ei palkka päätä huimaa. Kyllä sillä palkalla elää helposti, mutta suuremman summan säästäminen onkin jo melko työlästä.

Tavoitteeksi asetimme, että joka kuukausi kumpainenkin laittaa säästöön 750 euroa, eli yhteensä 1500 euroa. Tällä tavalla vuodessa säästöä saisi kerrytettyä 18 000 euroa.

No, vuodessahan kerkeää tapahtumaan vaikka ja mitä, ja yllättäviä menoja ei voi estää. Joinakin kuukausina säästöön meni vain 500 euroa per. nenä. Joskus jopa sitäkin vähemmän. Eli kyllähän tässä oli muitakin rahavirtoja kuin vaan kuukausittaiset säästöt palkasta.

 • Lomarahat. No eihän tässä vuoden aikana lomilla mitään lomailtu, vaan tungettiin lomarahat säästöön.

 • Lahjarahat. Jostain kumman syystä (heh..) saimme viime jouluna ja synttäreinä vanhemmiltamme vähän rahaa lahjaksi.

 • Tipit. Ammattimme hyvä puoli; meillä on mahdollisuus saada tippejä. Vaikkakaan Suomessa ei ole tippikulttuuria, niin tippejä tulee jonkun verran.

 • Kalusteiden ja tavaroiden myyminen. Myimme kaiken melko halvalla, mutta kyllä tavaroiden myymisestä taisi suunnilleen pari tonnia kertyä.

Lisäksi elimme koko vuoden melko kitsastellen. Pyrimme kyllä elämään normaalia elämää, mutta säästimme kaikesta ylimääräisestä. Emme ostelleet mitään, emme syöneet ulkona tai käyneet tekemässä mitään mihin menisi pahemmin rahaa.

vbgnv (1 of 1).jpg

Samaan aikaan kyllä jouduimme tehdä myös paljon hankintoja reissua varten, ja niihin upposi kyllä melkoisesti rahaa, joten meidän piti entisestään kiristää säästämisessä. Isoimmat hankinnat olivat läppärit, rinkat, vaelluskengät, lennot, rokotukset ja kamerat sekä drone.

 • Kameroihin ja kameratarvikkeisiin meiltä upposi varmaan noin 2000 euroa ja dronen hinta oli noin tonnin.

 • Vaelluskengät olivat noin 400 euroa yhteensä.

 • Rinkkoihin käytimme suunnilleen 500 euroa yhteensä.

 • Ostimme kaksi läppäriä, joiden yhteishinnaksi taisi tulla noin 1200 euroa.

 • Meillä on valmiiksi ostetut lennot Suomesta Kathmanduun ( vajaa 600 euroa yhteensä) ja Kathmandusta Bangkokiin (noin 250 euroa yhteensä).

 • Rokotuksiin upposi yli tonni. Huh!

Näiden lisäksi hankimme vähän kaikkea muutakin tarvittavaa. Joten kyllähän sitä rahaa upposi sinne sun tänne.

Mutta siitä huolimatta meillä on nyt kasassa 19 000 euroa.

Mutta! Siitä tullaan vielä miinustamaan vajaa pari tonnia luottoa sekä 1000- 2000 euroa matkavakuutuksesta, joten reissuun lähdemme todellisuudessa noin 15 000- 16 000 euron budjetilla!

Tämä oli ihan tälläinen rehellisen avoin postaus rahasta. Paljonko sitä säästettiin, mistä sitä säästettiin, mihin sitä käytettiin ja paljonko nyt sitä on matkaa varten kasassa.

Herääkö teillä lisäkysymyksiä?