Pelottaako irtiotto?

"Eikö teitä jännitä tai pelota yhtään?"

Kun ihminen luopuu kaikesta tutusta ja turvallisesta ja lähtee niin sanotusti "tyhjän päälle" kohti kaikkea tuntematonta, niin automaattisesti oletetaan sen olevan pelottavaa, vähintäänkin jännittävää. No onhan se! Tiedättekö sen tunteen vatsan pohjassa, kun jotain jännittävää on tapahtumassa? Tiedättekö sen ilon ja innostuksen väristyksen, joka kulkee läpi kropan, kun olette aivan täpinöissänne? Uudet asiat ovat jännittäviä ja innostavia, joskus jopa hieman pelottavia.

greters.jpg

Kysyin Eemeliltä, että mikä häntä jännittää tai pelottaa tässä elämänmuutoksessa. Vastaus oli; "lentäminen." Sitähän tässä nyt ei ihan haettu, mutta ok. Eemeliä pelottaa lentäminen. Ja kyllähän me lennämmekin. Aiomme kylläkin kulkea mahdollisimman paljon maateitse ihan Eemelin lentopelon takia, sekä päästöjen vähentämisen ja edullisuuden tähden. 

Kysyin, eikö häntä pelota mikään muu, johon vastaus oli; "no, että rahat loppuu ja joudutaan tulla takaisin." Eli voidaan tulla siihen päätelmään ettei Eemeliä pelota se itse irtiotto ja elämänmuutos, vaan se, että jokin menee pieleen ja se ei toteudukkaan. 

Jos minulta kysyttäisiin samaa, vastaisin, että alkuun jännitti hirveästi, ja vatsassa kihelmöi kun ajattelin, että hitto minä teen sen! En ole impulsiivinen ihminen. Kävin päässäni läpi kaikki mahdolliset skenaariot siitä, miksi minun ei kannattaisi lähteä. En löytänyt tarpeeksi hyvää syytä. Joten innostuin asiasta, ja nyt koen samoin kun Eemeli, eli pelkään vain ja ainoastaan sitä, että joutuisin tulla takaisin kesken kaiken. 

Tähän on oikeastaan nyt vaikea vastata. Teimme päätöksen jo vuosi sitten, joten meillä on ollut vuosi aikaa tottua ajatukseen. Alkuun se tuntui vähän hullultakin ajatukselta, mutta nyt sitä miettii, että miksi sitä on koskaan edes epäröinyt. Monet ovat kommentoineet, että onpas rohkea veto. Ai? Onko rohkeaa tehdä jotain vähän erilaista? Ehkä. Emme itse koe olevamme erityisen rohkeita. Ainoastaan uteliaita ja seikkailun nälkäisiä. 

En osaa sanoa, miksi sitä niin jää kiinni tuttuun ja turvalliseen ja kokee siitä irrottautumisen niin raskaana ja hankalana asiana. Monesti se hankaluus on vain oman pään sisällä. Ihmisten pitäisi enemmän pyrkiä tekemään asioita mistä he haaveilevat. Meillä on yksi elämä. Käyttäkää se hyvin!

Seuraavaan kertaan! Heippa!