Arjen kiireitä ja elämänmuutokseen sopeutumista.

Change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end.
— Robin Sharma
htstrgn (1 of 1).jpg

Tämän postauksen idea on ihan vain antaa väliaika informaatiota ja yksinkertaisuudessaan kertoa mitä meille kuuluu nyt. 

No, meille kuuluu hyvää. Kaikki on uutta ja jännittävää ja unelmasta on tulossa totta. Meille kuuluu myös kiirettä, stressiä, väsymystä, ajoittaista ahdistusta ja vähän lisää kiirettä. Miksikö?

Kyllähän se nyt todettava on, että suuri muutos elämäntapaasi, vaikkakin olisi innostava, on helposti stressiä aiheuttava. On paljon asioita mitä pitää ottaa huomioon, asioita mistä täytyy ottaa selvää ja asioita mitä täytyy tehdä onnistuakseen. Olemme olleet vuoden verran "siirtymävaiheessa." Siirrymme tästä arkielämästämme johonkin aivan muuhun. Alkuun se tarkoitti lähinnä massiivista säästötalkoota ja arjen budjetointia, sekä hillitöntä haaveilua. Rahan säästämisestäkin on tullut pieni pakkomielle, ja voi sitä ahdistuksen määrää jos tuleekin yllättäviä menoja joihin uppoaa ylimääräistä rahaa. 

Tavaroita on ruvettu myymään jo aikoja sitten pikkuhiljaa ajatellen, että meillä on hyvin aikaa. Viime kuukausina olemme tykittäneet facebook-kirppiksiä ja myyneet tavaraa pilkkahinnalla, koska tavarasta on päästävä ennen kuin asunnosta luovutaan. Selvitämme ja hankimme kaikkea pientä ja isompaakin käytännönasiaa. Rokoterumba on huvittava ja on vienyt paljon aikaa ja vaivaa. Aika otti meidät kiinni. Nyt tuntuu, että on paljon vielä tehtävää ja viikot hupenevat. Kaikki mahdollinen pitää irtisanoa, tehdä osoitteenmuutokset ja viralliset ilmoitukset ulkomaille lähdöstä ja hankkia sitä sun tätä. 

Tällä hetkellä olemme hetkessä, kun voimme hihkaista onnesta; viimeinen kuukausi töitä lähti käyntiin. Olemme irtisanoutuneet. Olemme irtisanoneet vuokra-asuntomme ja muutamme pois tämän kuun lopussa. Pari viimeistä viikkoa ennen lähtöä olemme "vapaalla". Menemme itseasiassa Eemelin äitin nurkkiin majailemaan, koska meillähän ei ole silloin enää asuntoa. Jos olemme unohtaneet hoitaa jotain, niin silloin meillä on vielä aikaa. Samoin meillä on sitten hyvin aikaa nähdä vielä paljon kavereita ja perhettä, kun emme käy töissä enää siinä vaiheessa. 

Mutta juuri nyt, juuri tällä hetkellä asumme vielä miltei tyhjässä vuokra-asunnossamme, käymme vakituisesti töissä, treenaamme säännöllisesti, yritämme pitää kiinni sosiaalisesta elämästämme ja järjestää ja valmistella lähtöä sekä ylläpitää sosiaalista mediaamme. 

Teemme kumpainenkin vuorotyötä, myös viikonloppuisin. Monesti vuoromme menevät täysin ristiin ja näemme toisemme vain ohimennen tai nukkumassa. Muutenhan siinä ei ole suurempaa ongelmaa, mutta yhteisen vlogin ylläpitäminen näissä olosuhteissa on osoittautunut isoksi haasteeksi. Emme juuri tällä hetkellä kykene tuottamaan videomateriaalia, koska arkemme on niin hektistä ja aikataulumme kohtaavat liian harvoin. Joten sen takia joudumme laittamaan vlogikanavan hetkeksi jäihin, ja jatkamme sitä taas heti kunhan tämä kiireinen arki tästä laantuu. Blogi pyörii edelleen samaan tapaan, niin kuin instagram ja facebookkikin.

retrytu (1 of 1).jpg

Onhan se vaan raskasta kokopäivätyön ja normaalin arjen pyörittämisen ohessa tuottaa blogia ja vlogia sekä järjestellä lähtöä. Joten kyllä, olemme vähän stressaantuneita ja väsyneitä. Saammekin olla. Mutta se onkin sen arvoista! Olemme äärettömän innoissamme tulevasta ja bloggaaminen ja vloggaaminen tuntuu mielekkäältä tekemiseltä. Niiden ylläpito vaan tarvitsee myös aika paljon työtä, joka tuntuu tässä arjessamme melko raskaalta.

Mutta pian pääsemme luomaan uutta arkeamme ja jakamaan tarinoita siitä blogin ja vlogin muodossa! Pysykäähän kuulolla!