Uudet varustehankinnat pitkäaikaiselle reppureissulle.

Tämä on ensimmäinen tälläinen "mitä me pakkasimme" - postaus. Emmehän ole siis vielä pakanneet tai edes harjoituspakanneet, mutta olemme hankinneet jo aika lailla kaiken tarvittavan. Olen jättänyt tästä postauksesta pois kumminkin kamera- ja muut elektroniikkatarvikkeet. Niitähän tuli myös hankittua aika lailla. (Niistähän voisi laittaa omaa postausta..) 

No mutta, itse asiaan:

RINKKA

Nämähän tuli hankittua aika lailla heti ensimmäisenä. Kävimme sovittelemassa useampia, koska varsinkin vaeltaessa rinkan täytyy olla hyvä ja istuva. Päädyimme näihin; Ospreyn aura 65 litranen Jennalle ja Ospreyn aether 70 litranen Eemelille. Näihin pitäisi kaikki mahtua.

Nämähän tuli hankittua aika lailla heti ensimmäisenä. Kävimme sovittelemassa useampia, koska varsinkin vaeltaessa rinkan täytyy olla hyvä ja istuva. Päädyimme näihin; Ospreyn aura 65 litranen Jennalle ja Ospreyn aether 70 litranen Eemelille. Näihin pitäisi kaikki mahtua.

KÄSIMATKATAVARA REPPU

Alunperin hankimme molemmille Ospreyn päiväreput, mutta lopulta päädyimmekin ostamaan toiseksi repuksi kamerareppu, johon saa kaikki kamerat ja kameratarvikkeet hyvin järjestykseen. Hyvä ostos! Samoin Ospreyn reppu on helkkarin mukava selässä!

Alunperin hankimme molemmille Ospreyn päiväreput, mutta lopulta päädyimmekin ostamaan toiseksi repuksi kamerareppu, johon saa kaikki kamerat ja kameratarvikkeet hyvin järjestykseen. Hyvä ostos! Samoin Ospreyn reppu on helkkarin mukava selässä!

MUU KASSI

Mukana on hyvä olla myös jonkinlainen pussukka/kassi/rantakassi, jonka voi ottaa mukaansa ihan vaan rannalle tai vaikka kaupassa käynnille. Jokin kevyempi versio repusta. Tämä on aika kätsy, kun menee todella pieneen tilaan!

Mukana on hyvä olla myös jonkinlainen pussukka/kassi/rantakassi, jonka voi ottaa mukaansa ihan vaan rannalle tai vaikka kaupassa käynnille. Jokin kevyempi versio repusta. Tämä on aika kätsy, kun menee todella pieneen tilaan!

20180904_153158.jpg

VEDENKESTÄVIÄ PUSSUKOITA/KASSEJA

Tämä isompi taiitaa olla 20 litranen. Sen saa vaikka otettua uintireissulle mukaan, kamat kassiin ja kassi selkään. Kaikki pysyy kuivana. Ja menee kumminkin pieneen tilaan taiteltaessa.

Tämä isompi taiitaa olla 20 litranen. Sen saa vaikka otettua uintireissulle mukaan, kamat kassiin ja kassi selkään. Kaikki pysyy kuivana. Ja menee kumminkin pieneen tilaan taiteltaessa.

Ostimme myös toisen vähän pienemmän, koska nämä ovat super käteviä ihan vain pakatessakin. Onko pyyhe vielä märkä? Onko kengät kuraset? Laita ne näihin, niin ei tarvitse murehtia muiden tavaroiden puolesta rinkassa.

Ostimme myös toisen vähän pienemmän, koska nämä ovat super käteviä ihan vain pakatessakin. Onko pyyhe vielä märkä? Onko kengät kuraset? Laita ne näihin, niin ei tarvitse murehtia muiden tavaroiden puolesta rinkassa.

LISÄÄ PUSSUKOITA

Nämäkin taisivat olla jokseenkin vedenkestäviä. Mikä parasta, ne ovat värikkäitä ja kaikki erivärisiä. Miksi näitä tarvitsee? Rinkassa tavarat menevät helposti hujan hajan ja on vaikea löytää mitä haluaa ilman, että joutuu tyhjentämään koko rinkan sisällön. Näillä voit erotella helposti tavarat.

Nämäkin taisivat olla jokseenkin vedenkestäviä. Mikä parasta, ne ovat värikkäitä ja kaikki erivärisiä. Miksi näitä tarvitsee? Rinkassa tavarat menevät helposti hujan hajan ja on vaikea löytää mitä haluaa ilman, että joutuu tyhjentämään koko rinkan sisällön. Näillä voit erotella helposti tavarat.

PAKKAUSPUSSEJA

Sama pätee näihin "pakkauskuutioihin". Erittäin käteviä vaatteiden säilytykseen ja pitämiseen järjestyksessä.

Sama pätee näihin "pakkauskuutioihin". Erittäin käteviä vaatteiden säilytykseen ja pitämiseen järjestyksessä.

TOILETTIPUSSI

Super näppärä taiteltava toilettilaukku, jonka saa kivasti avattua näin ja ripustettua naulaan. Todella kätevä hostelleissa yöpyessä!

Super näppärä taiteltava toilettilaukku, jonka saa kivasti avattua näin ja ripustettua naulaan. Todella kätevä hostelleissa yöpyessä!

VASTUSKUMINAUHOJA

Koska meitä kiinnostaa hirveästi omat urheilumahdollisuutemme reissun päällä ja tiedämme, että välillä voi olla vaikeaa löytää saleja tai muita treenaustiloja, joten vastuskuminauhat ovat oiva tapa saada treenattua vastuksen kanssa ihan vaikka omassa huoneessasi.

Koska meitä kiinnostaa hirveästi omat urheilumahdollisuutemme reissun päällä ja tiedämme, että välillä voi olla vaikeaa löytää saleja tai muita treenaustiloja, joten vastuskuminauhat ovat oiva tapa saada treenattua vastuksen kanssa ihan vaikka omassa huoneessasi.

YLIMÄÄRÄISIÄ REMMEJÄ

No siis, niin kuin kuvasta näkyy; näillä voi kiinnittää kaikkea ylimääräistä reppuun/rinkkaan, tai jos jotain menee rikki, niin on hätävararemmejä. Erittäin käteviä olla varuilta mukana.

No siis, niin kuin kuvasta näkyy; näillä voi kiinnittää kaikkea ylimääräistä reppuun/rinkkaan, tai jos jotain menee rikki, niin on hätävararemmejä. Erittäin käteviä olla varuilta mukana.

KARABIINEJA

Sama ideologia kuin remmeissä; saat kaikkea kiinnitettyä. Eivät vie paljon tilaa matkatavaroissa ja voivat olla äärimmäisen hyödyllisiä.

Sama ideologia kuin remmeissä; saat kaikkea kiinnitettyä. Eivät vie paljon tilaa matkatavaroissa ja voivat olla äärimmäisen hyödyllisiä.

LINKKARI

Tästä ei nyt varmaan tarvitse sanoa sen enempää. Linkkuveitsi on ihan must- juttu reissulla.

Tästä ei nyt varmaan tarvitse sanoa sen enempää. Linkkuveitsi on ihan must- juttu reissulla.

OTSALAMPPU

Aina ei ole valoa saatavilla. Taskulamppu ylipäätänsä on fiksu pitää mukana, otsalamppu vielä fiksumpi, koska kädet pysyvät vapaana.

Aina ei ole valoa saatavilla. Taskulamppu ylipäätänsä on fiksu pitää mukana, otsalamppu vielä fiksumpi, koska kädet pysyvät vapaana.

PIENI VEDENKESTÄVÄ PUSSUKKA

Kaikille rannoille ei ehkä kannata jättää arvoesineitä sillä välin kun menet uimaan. Saatat tulla ryöstetyksi. Tämä on täysin vedenkestävä, ja sen saa kaulaan tai hartian ympäri ja siihen mahtuu hyvin kännykkä, avaimet ja käteiset ja kortit.

Kaikille rannoille ei ehkä kannata jättää arvoesineitä sillä välin kun menet uimaan. Saatat tulla ryöstetyksi. Tämä on täysin vedenkestävä, ja sen saa kaulaan tai hartian ympäri ja siihen mahtuu hyvin kännykkä, avaimet ja käteiset ja kortit.

SADEASU

Kun Aasiassa sataa, niin sataa sitten kunnolla. Sateenvarjo saattaa olla aika turhake, eikä suojaa täysin. Ostettiin kummallekin sadetakit sekä sadehousut. Pysytäänpähän kuivina!

Kun Aasiassa sataa, niin sataa sitten kunnolla. Sateenvarjo saattaa olla aika turhake, eikä suojaa täysin. Ostettiin kummallekin sadetakit sekä sadehousut. Pysytäänpähän kuivina!

CAMEL BACK

Tässä on ajateltu vaelluksia ja päiväretkiä, jolloin vettä kuluu, ja on rasittavaa kantaa montaa pulloa mukana ja kallista ostaa koko ajan lisää vettä. Joten ostimme molemmille kolmen litran camel backit vedelle. Tämä menee reppuun ja letkusta juodaan. Niiiiin kätevä!

Tässä on ajateltu vaelluksia ja päiväretkiä, jolloin vettä kuluu, ja on rasittavaa kantaa montaa pulloa mukana ja kallista ostaa koko ajan lisää vettä. Joten ostimme molemmille kolmen litran camel backit vedelle. Tämä menee reppuun ja letkusta juodaan. Niiiiin kätevä!

OMA VESIPULLO

Kannattaa pitää reissatessa omaa vesipulloa aina mukana ja täyttää sitä aina, sen sijaan, että ostat kokoajan uusia muovipulloja. Eemeli päätti tehdä tässä säästön ja osti euron maksavat pullot ja askarteli itse koukut kiinni. Hah! Saas nähdä kauanko nämä kestävät.

Kannattaa pitää reissatessa omaa vesipulloa aina mukana ja täyttää sitä aina, sen sijaan, että ostat kokoajan uusia muovipulloja. Eemeli päätti tehdä tässä säästön ja osti euron maksavat pullot ja askarteli itse koukut kiinni. Hah! Saas nähdä kauanko nämä kestävät.

KEVYT MAKUULAKANA/PUSSI

Kaikkihan suosittelevat aina silkkilakanaa, mutta ne ovat myös aika hintavia. Joten me kitsastelimme tällä kertaa ja otimme puuvillaiset makuulakanat. Ainahan sitten voi vaihtaa, jos nämä eivät olekaan sopivat. Monissa hostelleissa voi olla kyseenalaiset lakanat, joten oma pussi mhin kääriytyä on enemmän kuin toivottu.

Kaikkihan suosittelevat aina silkkilakanaa, mutta ne ovat myös aika hintavia. Joten me kitsastelimme tällä kertaa ja otimme puuvillaiset makuulakanat. Ainahan sitten voi vaihtaa, jos nämä eivät olekaan sopivat. Monissa hostelleissa voi olla kyseenalaiset lakanat, joten oma pussi mhin kääriytyä on enemmän kuin toivottu.

MIKROKUITUPYYHE

Mikrokuitupyyhe on ihan ehdoton. Se kuivuu todella nopeasti ja pakkaantuu todella pieneen tilaan. Meillä on molemmille omat pyyhkeet, sekä yksi pieni pyyhe yleiskäyttöön mukana.

Mikrokuitupyyhe on ihan ehdoton. Se kuivuu todella nopeasti ja pakkaantuu todella pieneen tilaan. Meillä on molemmille omat pyyhkeet, sekä yksi pieni pyyhe yleiskäyttöön mukana.

VAELLUSKENGÄT

20180904_153608.jpg

Nepalin vaelluksen kannalta tärkein asia on kunnon vaelluskengät. Nämä on ostettu vuosi sitten, että ne on keretty ajaa sisään. Emme halua rakkoja. 

Myöhemmin tulee vielä täydellinen listaus KAIKESTA mitä me pakkaamme mukaan, sekä tarkemmin kosmetiikasta, vaatteista ja ensiapupakkauksesta ja kaikesta sellaisesta. Kunhan tiedämme oikeasti mitä kaikkea pakkaamme.

Kuulisimme myös mieluusti vinkkejä, mitä olet itse hankkinut/ottanut mukaasi pitkälle reppureissulle!